Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård

Sökes: nationell koordinator HFS-nätverket

Arbetsplatsbeskrivning

HFS är ett nationellt nätverk av personer med hög kompetens inom hälsofrämjande och förebyggande arbetssätt med syfte att stödja hälsoorientering i hälso- och sjukvård. Nätverkets vision är en hälsoorienterad hälso- och sjukvård för en god och jämlik hälsa.

Det svenska nätverket för Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS) etablerades 1996, och är en del av det internationella nätverket Health Promoting Hospitals and Health services (HPH). Detta initierades av WHO 1993 med mål att utveckla en mer proaktiv hälso- och sjukvård som bättre kan möta samhällets behov. Det internationella nätverket omfattar idag ca 600 medlemmar i Europa, Asien och Australien.

Arbetsbeskrivning

Som nationell koordinator är du arbetsledare för nätverkets sekretariat och genomför beslut fattade av nätverkets presidium (som består av representanter för alla medlemmar) och presidieutskott. Dina huvudsakliga arbetsområden omfattar att driva frågor för en hälsofrämjande hälso- och sjukvård, skapa förutsättningar för kunskapsutbyte, lärande och utvecklingsarbete i vårt land samt utveckla och upprätthålla kontakter och samarbete med beslutsfattare och andra aktörer i Sverige samt med det internationella HPH-nätverket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av hälsofrämjande och förebyggande arbete i hälso-och sjukvården i ledande position. Kompetens inom socialmedicin, folkhälsovetenskap eller motsvarande är önskvärt liksom erfarenhet av forskning och utveckling.

Du har ett genuint intresse av att bidra till utvecklingen av en jämlik och hälsofrämjande hälso-och sjukvård, en vilja att driva utvecklingsfrågor liksom att motivera och entusiasmera. Du har ett utvecklat kontaktnät med tillgång till nätverk och plattformar där frågor om jämlik hälsa och jämlik vård drivs. Du har erfarenhet av arbetsledning och av att driva och utveckla administrativa processer samt en god förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: tjänsteköp, tjänsten är på två år med möjlighet till förlängning.
Omfattning: 50 %. Exakt omfattning kan diskuteras.
Tillträde: hösten 2024, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2 juni 2024
Ansök genom att mejla personligt brev och CV till infohfsnatverket@regionostergotland.se

För mer information, kontakta:

Annika Nordin-Johansson, ordförande presidieutskottet (PU): 070-290 63 08
Ralph Harlid, nationell koordinator HFS-nätverket: 070-816 31 00


Välkommen med din ansökan!

HEMSIDAN

Webmaster   |  Sitemap   |   Om cookies

Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård

© 2014 Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS)